Ipariparketta az egyszerű luxus kedvelőinek

 

Minden melegburkolatot más módon kell lerakni, ebből kifolyólag eltérőek az ún járulékos költségek is. Sajnos a kiadások nem érnek véget a kiválasztott melegburkolat megvásárlásával. A várható költségek kiszámításában szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Csaphornyos és ipariparketták:

Gyárilag felületkezeletlen termékek, kizárólag jól kiegyenlített aljzatra fektethetők. Minden esetben az aljzathoz kell ragasztani őket, valamint felületüket lakkozni vagy olajozni kell lerakás után. Az elvégezendő munkafolyamatok miatt itt a legmagasabb a munkadíj is.

Ragasztó költség: cca 1200,-/m2 ártól

Lakk költség ( egy alap és két fedőréteggel számolva) 950,-/m2 ártól

Munkadíj: 3500,-/m2 ártól

 

Kétrétegű parketták

Minden esetben kiegyenlített betonaljzatra kell őket ragasztani. Mivel gyárilag már felületkezeltek így lakk vagy olaj költséggel már nem kell számolni, valamint a munkadíj is olcsóbb.

Ragasztó költség: 1200,-/m2 ártól amennyiben padlófűtés van, ez az összeg elérheti az 1800,-/m2 árat is

Munkadíj: 2200,-/m2 ártól

 

Szalagparketták

Nem feltétel a kiegyenlített aljzat, mivel a parketta habfóliára, úsztatva fektethető. Nem szükséges leragasztani, felületük gyárilag lakkozott.

Habfólia: 120,-/m2 ártól

Munkadíj: 1500,-/m2 ártól

 

Laminált padlók

Szalagparkettához hasonlóan, habfóliára, ragasztás nélkül fektethető.

Habfólia: 120,-/m2 ártól

Munkadíj: 900,-/m2 ártól

Amennyiben padlófűtésre fektetjük, úgy egy speciális, hőáteresztő alátét fólia szükséges mely 450,-/m2 ártól elérhető

 

A megadott árak szigorúan csak tájékoztató jellegű árak! Függnek a felhasználni kívánt vegyi-anyagoktól. A lakkok árát befolyásolja, milyen erős, milyen kopásállóságú lakkot szeretnénk, valamint a munkadíjakat befolyásolja a helységek nagysága, az aljzat milyensége.